Prijs van Caverject, informatie, bijwerkingen: Lezen voor aankoop

Prijs van Caverject, informatie, bijwerkingen: Lezen voor aankoop Caverject (Alprostadil) is een geneesmiddel tegen erectiestoornissen. Caverject wordt geïnjecteerd in de penis en het effect is al na 5 tot 10 minuten zichtbaar. Het is belangrijk dat u op de juiste plaats injecteert en om die reden zal de huisarts de eerste keer de injectie plaatsen. Zo kan de arts zien hoe u op het middel en de dosering reageert en kunt u zien hoe u het middel op de juiste manier toedient. In het vervolg kunt u de injecties bij uzelf plaatsen.
8.3

Notre avis - Caverject

Een effectief middel voor wie snel een erectie wil krijgen.

Effectiviteit
Prijs
Kwaliteit
Bezorging binnen 24u
Discretie
Prijs van Caverject, informatie, bijwerkingen: Lezen voor aankoop
Caverject
Koop Caverject UITSLUITEND op officiële websites
65,79€
Les Plus
 • Caverject werkt al vanaf 5 tot 10 minuten na toediening
 • Er is geen seksuele stimulatie nodig om het middel te laten werken
 • Caverject is geschikt voor spontaan gebruik. U hoeft niet vooruit te plannen
Les moins
 • Caverject wordt geïnjecteerd in de penis
 • De eerste keer dat u Caverject gebruikt, moet de huisarts de injectie zetten
 • U kunt last krijgen van een branderig of gespannen gevoel in de penis
Lezen voor aankoop

Het is van groot belang om te weten dat Caverject niet zonder recept verkrijgbaar is. Het is in Nederland zelfs verboden om dit geneesmiddel te verstrekken als daarvoor geen recept van een huisarts overlegd wordt. Voor het recept hoeft u niet noodzakelijkerwijs naar uw eigen huisarts. Volgens Europese regelgeving mag elke arts in de Europese Unie, zolang deze bevoegd en officieel geregistreerd is, een recept uitschrijven.

Treated biedt u de mogelijkheid om online een recept aan te vragen waarmee u Caverject vervolgens op de website van Treated kunt aanschaffen. Treated is een online apotheek, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en voldoet aan alle eisen om op legale wijze geneesmiddelen te verkopen. De apotheek is geregistreerd onder het nummer C42389.
Treated werkt samen met erkende medische professionals die u, op basis van de door u ingevulde medische vragenlijst, kunnen adviseren over het wel of niet gebruiken van Caverject. Wanneer er geen bezwaren zijn tegen het gebruik van Caverject, krijgt u een recept en kunt u Caverject bestellen. Binnen 24 uur krijgt u het middel thuisbezorgd. Uiteraard in een discrete verpakking, zodat niemand van uw medicijngebruik hoeft te weten.

Caractéristiques

Over Caverject Caverject is een geneesmiddel tegen erectiestoornissen en bevat de werkzame stof Alprostadil. Caverject wordt door middel van een injectienaald ingespoten in de corpora cavernosa van de penis
Wat is Caverject Het actieve ingrediënt van Caverject is Alprostadil, een prostaglandine die zorgt voor verwijding van de bloedvaten in de penis. Hierdoor ontstaat een erectie, die ongeveer een uur aanhoudt. Caverject wordt geïnjecteerd in de penis
Producent Pfizer
Wijze van toediening Caverject wordt rechtstreeks in de corpora cavernosa van de penis geïnjecteerd. De eerste keer zal een huisarts de injectie plaatsen, zodat de injectie in het vervolg zelf toegediend kan worden
Beschikbare doseringen
Caverject Vials (ampul met Alprostafil, een injectiespuit met oplossing en twee verschillende naalden) 10, 20 of 40 μg
Caverject Dual Chamber (injectiespuit met oplossing en Alprostafil, klaar voor gebruik) 10 of 20 μg
Prijzen
Caverject Vial 10 μg 65,79€ per stuk
Caverject Vial 20 μg 76,45€ per stuk
Caverject Vial 40 μg 97,69€ per stuk
Caverject Dual Chamber 10 μg 76,45€ per twee stuks
Caverject Dual Chamber 20 μg 86,95€ per twee stuks
Dosering Op basis van uw profiel, de ernst van de stoornis en medische achtergrond schrijft de huisarts een dosering voor. In het algemeen wordt voor een patiënt die het middel voor de eerste keer gebruikt een dosering van 10 μg voorgeschreven. Als het middel geen ongewenste bijwerkingen geeft, maar ook niet de gewenste resultaten, kan de dosis verhoogd worden tot 20 μg (Caverject Dual Chamber) of tot 40 μg (Caverject Vial). Gebruik Caverject niet vaker dan éénmaal per dag en driemaal in de week
Inwerktijd Het effect van Caverject treedt al na 5 tot 10 minuten na het injecteren in
Duur van het effect Caverject werkt ongeveer een uur
In combinatie met voedsel Inname van (bepaald) voedsel heeft geen enkel effect op de werking van Caverject
Bijwerkingen Een veel voorkomende bijwerking van Caverject is het hebben van pijn in de penis. Het kan dan gaan om een branderig of gespannen gevoel en varieert van lichte pijn tot matige pijn. 30% van de mannen die Caverject hebben gebruikt, hebben deze bijwerking ervaren. In sommige gevallen was het nodig om de behandeling met Caverject stop te zetten. Bijwerkingen die minder vaak voorkomen
Prijs van Caverject, informatie, bijwerkingen: Lezen voor aankoop
Caverject
Koop Caverject UITSLUITEND op officiële websites
65,79€

Hoe werkt Caverject?

In de penis bevinden zich twee corpora cavernosa. Bij seksuele prikkeling vullen deze corpora cavernosa zich met bloed, waardoor de penis hard wordt. Het werkzame bestanddeel van Caverject zorgt ervoor dat de bloedvaten worden verwijd, waardoor er een betere bloedtoevoer naar de penis ontstaat. Omdat Caverject rechtstreeks in de corpora cavernosa wordt geïnjecteerd, is seksuele prikkeling niet nodig om tot een erectie te komen.

Waarom Caverject gebruiken?

Caverject begint al na 5 tot 10 minuten na het injecteren te werken. Er is geen voorafgaande seksuele prikkeling nodig om het effect in te laten treden en het effect houdt ongeveer een uur aan. Alcohol, bepaalde voedingsmiddelen of zware maaltijden hebben geen invloed op de werking van Caverject.

Gebruikswijze en dosering van het geneesmiddel CAVERJECT

De eerste keer dat u het middel gaat gebruiken, zal de huisarts het bij u injecteren. Zo kan de arts meteen zien hoe u op het middel reageert en kunt u zien hoe het middel op de juiste manier wordt geïnjecteerd. Nadat de arts het u heeft voorgedaan, kunt u de injecties in het vervolg zelf zetten.

Was altijd goed uw handen en droog ze goed af, voordat u het geneesmiddel gaat gebruiken. Caverject Dual Chamber is een injectiespuit, klaar voor gebruik. Bij Caverject Vials moet u de injectie eerst nog voorbereiden. Als u de vloeistof en het poeder goed heeft gemengd, gebruikt u de grote naald om het mengsel op te zuigen. Voor de injectie zelf gebruikt u de kleine naald. U kunt de naalden nu voorzichtig omwisselen.

Ga in een comfortabele houding zitten en desinfecteer de plaats waar u de injectie wilt zetten met het bijgeleverde alcoholdoekje. Neem de penis vast tussen duim en wijsvinger en plaats met de andere hand de injectie. Het is belangrijk dat het geïnjecteerd wordt in de corpora cavernosa, dus zichtbare aderen moet u vermijden.

Steek de naald in een rechte hoek van 90 graden en duw zachtjes tegen de vloeistof. Als u het middel ingebracht heeft, haalt u de naald eruit en maakt u de plek waar u heeft geprikt weer schoon met het doekje. Masseer de penis, zodat het middel goed verdeeld wordt. Na 5 tot 10 minuten zou u een erectie moeten krijgen.

Gebruik Caverject niet vaker dan 3 keer per week. U kunt het middel pas weer gebruiken als er 24 uur zijn verstreken na de laatste injectie.

Prijs van Caverject, informatie, bijwerkingen: Lezen voor aankoop
Caverject
Koop Caverject UITSLUITEND op officiële websites
65,79€

Is Caverject altijd effectief?

Omdat Caverject rechtstreeks in de penis wordt geïnjecteerd, is het een zeer effectief geneesmiddel. Mits het in de juiste doseringen wordt gebruikt.

Mogelijke ongewenste effecten van het geneesmiddel CAVERJECT

Een veel voorkomende bijwerking van Caverject is het hebben van pijn in de penis. Deze bijwerking wordt door 30% van de patiënten ervaren en de pijn varieert van licht tot matig. Ook kan er een bloeding optreden op de plaats waar het middel geïnjecteerd wordt.

Wanneer u last krijgt van een langdurige erectie die langer dan 4 uur duurt, moet u meteen medische hulp inschakelen.

Contra-indicaties – wanneer moet u geen Caverject gebruiken:

 • Als u allergisch bent of overgevoelig voor één van de stoffen in het geneesmiddel
 • Als u last heeft van priapisme (aanhoudende erectie) als gevolg van sikkelcelanemie, latente sikkelcelziekte of bloedkanker
 • Als u een afwijking aan de penis heeft (voorhuidvernauwing, angulatie, caverneuze fibrose of de ziekte van Peyronie)
 • Als u een penisprothese heeft
 • Als seksuele activiteit afgeraden wordt

Gebruik van Caverject in combinatie met andere geneesmiddelen

 • In combinatie met anticoagulantia (warfarine, heparine) bestaat er een grotere kans op bloedingen na de injectie
 • Gebruik in combinatie met andere middelen tegen erectiestoornissen wordt sterk afgeraden vanwege het risico op een aanhoudende erectie en hart- en vaatproblemen.
 • In combinatie met sympathicomimetica kan het effect van Caverject afnemen
 • In combinatie met geneesmiddelen voor hart- en bloedvatenstelsel kan Caverject het effect van sommige middelen versterken (bloeddrukverlagende, bloedvatverwijdende middelen en bloedstollingsremmers)
 • In combinatie met antistollingsmiddelen bestaat er een grotere kans op bloeding

Omdat er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de wisselwerking tussen Caverject en andere geneesmiddelen, is het altijd aan te raden om uw gebruik van geneesmiddelen met uw arts te bespreken.

Vruchtbaarheid, zwangerschap en borstvoeding

U kunt Caverject bij uzelf injecteren als uw bedpartner zwanger is of borstvoeding geeft. Toch wordt dit niet aanbevolen, omdat het sperma en het zaadvocht Aplrostadil bevat.

Overdosering

Gebruik niet meer dan de door uw huisarts voorgeschreven dosering. Als u toch teveel van dit geneesmiddel heeft gebruikt, kunt u last krijgen van een aanhoudende erectie. Als de erectie langer dan 4 uur aanhoudt, moet u met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis.

Overdosering kan ook leiden tot symptomatische klachten. In geval van overdosering moet u altijd medische hulp inschakelen.

FAQ 

Waarom moeten patiënten eerst een arts raadplegen voordat ze middelen tegen erectiestoornissen gaan gebruiken?

Medicijnen om erectiestoornissen te behandelen, zoals Caverject, hebben bepaalde contra-indicaties, waarschuwingen en risico's die het best bekend zijn bij medische professionals. Wanneer u beter geen Caverject kunt gebruiken, is afhankelijk van uw persoonlijke medische achtergrond. Een arts is het beste in staat om te beoordelen of u het middel veilig kunt gebruiken en in welke dosering. De arts kan u ook het beste informeren over mogelijke bijwerkingen en een alternatief geneesmiddel voorschrijven, als het gebruik van Caverject voor u te hoge risico’s met zich meebrengt.

Als u de injecties wilt gaan gebruiken, moet u dit hoe dan ook in overleg doen met uw huisarts. Op basis van uw medische gegevens, zal de huisarts u een dosering voorschrijven die op uw situatie is toegespitst. Bovendien zal de arts het middel de eerste keer toedienen, zodat u kunt zien hoe en waar het precies geïnjecteerd moet worden. Met de juiste instructies kunt u het middel in het vervolg zelf injecteren.

Wat is het verschil tussen Caverject en Viagra?

Er zijn vele verschillen tussen Caverject en Viagra. Om te beginnen bevatten ze verschillende actieve stoffen. Caverject bevat alprostadil, een prostaglandine die zorgt voor een verwijding van de bloedvaten. Viagra bevat Sildenafil, wat een PDE5-remmer is. Andere middelen die tot de groep PDE5-remmers horen, zijn o.a. Cialis, Levitra en Spedra. Ook de wijze van toediening verschilt. Caverject wordt geïnjecteerd in de penis, terwijl Viagra oraal wordt ingenomen. Verder begint Caverject te werken vanaf 5 tot 10 minuten na de injectie en Viagra vanaf 25 tot 30 minuten na inname. Voor Caverject is seksuele stimulatie niet nodig om een erectie te krijgen, voor Viagra wel. Tot slot werkt Caverject gedurende 1 uur en is Viagra zo’n 4 tot 6 uur werkzaam.

Is Caverject sterker dan Viagra?

Het effect van Caverject is gelijk aan het effect van Viagra. Wel werkt Caverject veel sneller: 5 tot 10 minuten na de injectie is het effect al merkbaar. Daarvoor is ook geen seksuele stimulatie nodig. Bij Viagra is dat wel het geval en duurt het langer voordat het middel gaat werken.

Welke dosis is aanbevolen als men net begint met het gebruik van Caverject?

In het algemeen wordt voor een patiënt die het middel voor de eerste keer gebruikt een dosering van 10 μg voorgeschreven. Als het middel geen ongewenste bijwerkingen geeft, maar ook niet de gewenste resultaten, kan de dosis verhoogd worden tot 20 μg (Caverject Dual Chamber) of tot 40 μg (Caverject Vial).

Bestaat er een generiek middel voor Caverject?

Alprostadil is verkrijgbaar in de vorm van een injectie met de naam Caverject.

Waarom zijn er zulke grote verschillen in prijs?

De fabrikant stelt een prijs vast waarvoor het middel wordt verkocht aan apotheken. Wanneer de apotheken het geneesmiddel hebben gekocht, mogen zij zelf een prijs bepalen waarvoor ze het verkopen aan de patiënt. De prijzen die apotheken hanteren, hangen af van verschillende omstandigheden. Het kan ook verschil uitmaken of het middel online wordt aangeboden of niet.

Hoe lang werkt Caverject en hoe vaak kan ik het gebruiken?

Het effect van Caverject is merkbaar vanaf 5 tot 10 minuten na de injectie en houdt ongeveer een uur aan. Het middel mag niet vaker dan eens in de 24 uur worden gebruikt en niet vaker dan driemaal per week.

Mag ik nog alcohol drinken wanneer ik Caverject heb gebruikt?

De consumptie van alcohol heeft geen invloed op de werking van alprostadil. Omdat grote hoeveelheden alcohol nooit een bevorderlijke invloed hebben op seksuele prestaties, wordt geadviseerd met mate te drinken.

Mag ik Caverject gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen?

Gebruik Caverject nooit in combinatie met andere geneesmiddelen tegen erectiestoornissen. Sympathicomimetica kunnen het effect van alprostadil versterken. Alprostadil  kan de werking van bepaalde geneesmiddelen voor hart- en bloedvaten versterken en gebruik in combinatie met antistollingsmiddelen kan bloedingen veroorzaken.

Kan Caverject een ongewenste erectie veroorzaken?

Omdat u het geneesmiddel zelf dient te injecteren en het effect al na 5 tot 10 minuten zichtbaar is, is het haast niet mogelijk dat u het middel gebruikt zonder de intentie om een erectie te krijgen. De werking van alprostadil duurt ongeveer een uur. Wanneer het middel is uitgewerkt, zal ook de erectie afnemen tenzij er sprake is van seksuele stimulatie. Als u een aanhoudende erectie heeft, die langer dan 4 uur duurt, moet u medische hulp inroepen.

Heb ik een recept nodig om Caverject te kopen of is het vrij verkrijgbaar?

Het is niet mogelijk om Caverject te kopen zonder recept. Het is belangrijk om het middel de eerste keer te gebruiken onder begeleiding van een huisarts, zodat deze kan laten zien hoe het geïnjecteerd wordt en hoe u op de dosering reageert. Als u dit medicijn zonder recept kunt kopen, heeft u niet te maken met een betrouwbare apotheek.

Is het goedkoper om Caverject online te kopen dan in de apotheek?

Als u een recept aan de huisarts vraagt, moet u daarvoor betalen. Online apothekers zijn vaak goedkoper, maar onderling kunnen de prijzen ook verschillen. Als u Caverject online wil kopen, moet u er wel op letten dat u alleen op betrouwbare websites bestelt.

Wat moet ik doen als Caverject niet meer werkt of weinig effect heeft?

U kunt dit het beste met uw huisarts bespreken. Deze zal dan bekijken of u baat heeft bij een hogere dosering of een ander middel voorschrijven. In plaats van een erectiemiddel dat toegediend wordt door middel van een injectie, bestaan er ook andere geneesmiddelen, zoals erectiepillen of een crème (Vitaros).

Bronnen

Deventer CP van, Meuleman EJH, Bierkens PB, Sabbe BGC,Smals AGH (1993), Ervaringen met intracaverneuze auto-injectie ter behandeling van erectiestoornissen. Ned TijdschrGeneeskd 1993;137:408-12.

Tsao A.K., Nehra A. (2006) Intracavernosal Injection of Vasoactive Agents. In: Male Sexual Function. Current Clinical Urology, Humana Press

Schoenmaker, Albert (2008), Merck Manual Leeftijd & Gezondheid: Over gezond ouder worden, Bohn Stafleu van Loghum, blz. 767 e.v.

Nelissen-Vrancken (2008), H.J.M.G. Erectiestoornissen: oorzaken en therapeutische mogelijkheden. MFAM 46, 108–109 (2008). https://doi.org/10.1007/BF03077034

Prijs van Caverject, informatie, bijwerkingen: Lezen voor aankoop
Caverject
Koop Caverject UITSLUITEND op officiële websites
65,79€

 

 

 

Lire les autres tests deTests en Adviezen bij erectiestoornissen