Mijn sperma is geel: oorzaken en oplossingen

Technisch gezien is sperma de biologische vloeistof die tijdens de ejaculatie uit de plasbuis wordt uitgestoten en die de bevruchting mogelijk maakt. In de volksmond is het een teken van een goede mannelijke gezondheid. Dus als deze kostbare vloeistof van uiterlijk verandert, vooral van kleur, is het normaal om je zorgen te maken. In de meeste gevallen is ejaculerend geel sperma op zich niet ernstig en vereist het slechts enkele veranderingen in de levensstijl.

Sperma, die witachtige rudimentaire vloeistof

Om de oorzaken van een kleurverandering te kunnen begrijpen, en waarom sperma geel kan worden, laten we eerst eens kijken naar hoe sperma in het algemeen werkt.

Wat is het normale uiterlijk?

Het uiterlijk van sperma varieert van man tot man. Er is eigenlijk geen normaliteit als zodanig. In feite varieert de samenstelling van het ruggenmergvocht, bijvoorbeeld, wit sperma varieert met de leeftijd. We hebben echter wel een algemeen idee van het zogenaamde normale aspect van sperma.

Sperma is witachtig van kleur, variërend van transparant tot wit tot lichtgeel.
De pH ligt tussen 7,2 en 7,8, waardoor het licht alkalisch is.
De consistentie is meestal dik. Het wordt na 30 minuten vloeibaar om de bevruchting te vergemakkelijken.
Over het algemeen zijn de smaak en de geur nogal doordringend.
Tijdens de ejaculatie wordt tussen 1,5 ml en 4,5 ml sperma uitgestoten. De hoeveelheid geëjaculeerd sperma neemt af als de geslachtsgemeenschap dicht bij elkaar ligt. Het neemt ook af met de leeftijd.

Nogmaals, dit is slechts een algemeen idee van de sperma-apsect.

Er zijn net zoveel soorten sperma als er mannen zijn!

Waaruit bestaat het?

Sperma bestaat uit 3 soorten stoffen:

  • 60 tot 75% rudimentair vocht dat wordt afgescheiden door de rudimentaire blaasjes.
  • 20% van de door de prostaat geproduceerde secreties.
  • Ongeveer 5% pre-ejaculatoire vloeistof geproduceerd door de klieren van Cowper.

→ Sperma bevat voornamelijk suiker in de vorm van fructose (gebruikt om sperma te voeden) en eiwitten. Er zijn ook mineralen zoals zink en citraat, maar ook groeihormonen.

Hoe wordt sperma gemaakt?

In de eerste plaats worden sperma en testosteron in de testikels gemaakt. Achter de testikels, in de bijbal, vormen de zaadcellen uiteindelijk hun staart (het flagellum).

Tegelijkertijd worden in de prostaat en de zaadblaasjes rudimentair vocht en andere afscheidingen gevormd. Het sperma, het rudimentaire vocht en de stoffen die door de prostaat worden afgescheiden, worden gevonden in de ejaculatiekanalen en reizen naar de plasbuis, voordat ze worden uitgestoten tijdens de ejaculatie.

Mogelijke oorzaken van geel sperma

Een eenvoudige oxidatie

Meestal wordt het sperma geel door oxidatie van het sperma. Sperma is een eiwit dat in grote hoeveelheden voorkomt in sperma en verantwoordelijk is voor de geur en de kleur ervan. Er is dus geen reden tot ongerustheid, want behalve de verandering van kleur, en eventueel geur, wordt er geen ander ongemak veroorzaakt door de oxidatie van het sperma.

Dit is wat de oorzaak kan zijn van de vergeling van je sperma:

Onthouding...

Wanneer een man een lange periode van onthouding ondergaat, stagneert zijn sperma. Het is waar dat sperma regenereert. Zijn regeneratiecyclus is echter vrij lang: tussen 2 en 2 en een halve maand. Dus als je het sperma niet af en toe verdrijft, oxideren de eiwitten in het sperma - vooral het sperma - en wordt de vloeistof in het algemeen gelig.

Een zwavelrijk dieet

Ons lichaam put uit de voedingsstoffen die we via de voeding leveren om onze vitale stoffen te maken. De productie van sperma is geen uitzondering op deze regel. Afhankelijk van wat we eten, hebben we immers invloed op de kwaliteit van het sperma en op de kleur ervan. Is het je ooit opgevallen dat na het eten van bieten je urine roze getint is? Nou, het is een beetje hetzelfde als het gaat om sperma. Sommige voedingsmiddelen concentreren zwavel die het sperma oxideert, de belangrijkste oorzaak van geel sperma.

Uitdroging

Uitdroging is ook een mogelijke oorzaak van abnormale oxidatie van sperma. Inderdaad, het verbruik van water kan het ontstaan van sperma beïnvloeden en het donkerder, ondoorzichtiger en over het algemeen een beetje geel maken.

Sperma kan urine bevatten

Zoals we hebben gezien in het proces van het maken van sperma, stroomt het vocht door de plasbuis voordat het wordt geëjaculeerd. Je moet weten dat bij mannen het genitale en het urinewegstelsel samenwerken. Dit komt omdat de urine, net als sperma, via de plasbuis uit de plasbuis wordt doorgegeven. Maar wanneer je ejaculeert, blokkeert de sluitspier de doorgang van de urine. En andersom als je plast. Soms kan een kleine disfunctie in de sluitspier een kleine hoeveelheid urine in het sperma veroorzaken, waardoor het geel wordt. In dit geval is er niets aan te doen, maar u kunt gerust zijn: het is helemaal niet ernstig.

Soms is het teken van een besmettelijke ziekte

In het algemeen is het een van de verklaringen waarom sperma geel kan zijn. We moeten echter altijd alert zijn op de signalen die het lichaam ons stuurt. Een verandering in het uiterlijk van het sperma kan inderdaad een teken zijn van een infectie. In zeldzame gevallen kan het ook een symptoom zijn van een seksueel overdraagbare aandoening. Wees voorzichtig als je een SOA vermoedt, meestal is het niet het sperma dat geel wordt, maar de plasbuis die pu begint af te scheiden.

Oplossingen voor een terugkeer naar het normale

Wat ook de oorzaak is van een geel sperma, als deze kleur blijft bestaan, is het raadzaam om uw arts te raadplegen. Uw arts zal u een spermacultuur voorschrijven om te zien of het een infectie is. Een spermacultuur is een laboratoriumanalyse van het sperma om de aanwezigheid van ziektekiemen op te sporen. Als deze analyse geen enkele infectie aan het licht brengt, kunt u de volgende oplossingen nuttig vinden.

Meer seks hebben of masturberen

Zoals we hebben gezien, kan seksuele onthouding oxidatie van het sperma veroorzaken. De oplossing is radicaal: vaker ejaculeren! Nu je weet dat je gele sperma geen teken is van een ziekte, en onschadelijk is, is dit een zeer goede reden om te vieren onder het dekbed! Wat is een betere remedie dan de liefde bedrijven? Als je je echter schaamt voor je gele sperma, kun je eerst masturberen, totdat je sperma weer zijn natuurlijke kleur krijgt.

Verander uw eetgewoonten

Als je dieet te veel zwavel bevat en je sperma geel is, zul je je eetgewoonten moeten veranderen. Begin met het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte, zoals knoflook, bieslook en uien. Het is raadzaam om ze minstens een week lang volledig uit uw dieet te verwijderen. Deze tijd zou voldoende moeten zijn om uw sperma weer witachtig te maken. Daarna moet u deze voedingsmiddelen beetje bij beetje herinvoeren zonder ze ooit te overschrijden.

Drink meer

Tot slot, of de verandering in de kleur van uw sperma nu het gevolg is van uitdroging of van een zwavelhoudend dieet, het drinken van water zal in beide gevallen helpen.

Naast het feit dat water uw lichaam hydrateert en volledig onmisbaar is voor een optimale werking, dient water ook om te reinigen. Door het verhogen van het dagelijkse waterverbruik - dat als geheugensteuntje ongeveer 1L / 1,5L moet zijn - verwijdert u ook het overtollige zwavel uit uw lichaam.

Comment noteriez-vous cet article ?
Ces articles pourraient vous intéresser :