Heeft PhenQ bijwerkingen?

Ongeveer de helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht. Van overgewicht is sprake wanneer de Body Mass Index (BMI) hoger is dan 25. Om het BMI te berekenen deelt u uw gewicht door het kwadraat van uw lengte in meters. Iemand met een lengte van 1m83 en een gewicht van 102 kilogram zou uitkomen op een BMI van 102 : (1,83 x 1,83) = 102 : 3,35 = 30. Deze persoon zit daarmee op de grens van overgewicht en ernstig overgewicht. Omdat overgewicht ook ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, is het belangrijk om liever vandaag te beginnen met afvallen dan morgen. Hoe langer iemand namelijk te zwaar is, hoe groter de kans op lichamelijke aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en onvruchtbaarheid. In principe is het glashelder wat iemand moet doen om gewicht te verliezen. De gouden regel is dat u minder calorieën inneemt, dan dat u er verbruikt. Dat betekent dus gezonder en minder eten. Door te sporten verbruikt u weer meer calorieën. De combinatie van gezond, calorie-arm voedsel en voldoende lichaamsbeweging levert dus altijd succes op. Helaas is het niet altijd zo eenvoudig in de praktijk. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom het u niet lukt om af te vallen. Wat ook veel voorkomt is dat mensen wel afvallen en gewicht verliezen, maar een jaar later weer terug op het oude gewicht zitten of zelfs zwaarder zijn geworden. Alle moeite lijkt dan tevergeefs geweest. U bent in dat geval zeker niet alleen. Er zijn miljoenen mensen die blijven worstelen met hun gewicht en wat extra hulp kunnen gebruiken. Het aanbod aan afslankmiddelen en vetverbranders is dan ook heel groot, door op deze behoefte in te spelen. Het fijne aan voedingssupplementen is dat ze zonder recept te koop zijn en dus voor iedereen bereikbaar. Een ander kenmerk van voedingssupplementen is dat zij in de regel alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Immers, wanneer zij chemische, farmaceutische stoffen bevatten, zouden zij vanwege het risico op bijwerkingen en interacties met andere medicijnen niet zomaar vrij te verkrijgen zijn. Betekent dit dan dat voedingssupplementen altijd veilig zijn om te gebruiken en dat zij nooit bijwerkingen hebben? Nee, want ook natuurlijke ingrediënten kunnen soms bijwerkingen hebben of een wisselwerking met andere medicatie. Het is daarom altijd aan te bevelen om grondig de bijsluiters te lezen, voordat u welk voedingssupplement dan ook wilt gaan gebruiken.

PhenQ is een vetverbrander die niet voor iedereen geschikt is

Hoewel PhenQ in principe een veilig middel dat zonder doktersvoorschrift gebruikt kan worden, zijn er toch een aantal situaties waarin het gebruik van PhenQ wordt afgeraden.

Zo is dit voedingssupplement om te beginnen bedoeld voor volwassen mannen en vrouwen. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar mogen dit middel dus niet gebruiken. De reden hiervoor is dat hun lichaam nog niet volgroeid is en dit soort voedingssupplementen de groei kunnen vertragen.

Ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven kunnen beter geen PhenQ gebruiken. Dit geldt eigenlijk voor veruit de meeste afslankmiddelen, of zij nu volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaan of niet.

Wanneer u allergisch of overgevoelig bent voor één of meer ingrediënten van PhenQ, kunt u dit middel ook beter laten staan. Dat geldt ook als u een lage tolerantie heeft voor cafeïne.

Omdat PhenQ geen geringe dosis cafeïne bevat, dient u voorzichtig te zijn met andere cafeïnehoudende dranken. Als u bovenop PhenQ ook nog veel koffie, cola of energiedrankjes drinkt, kunt u last krijgen van hartkloppingen, prikkelbaarheid en slapeloosheid.

Chroom, een ander belangrijk ingrediënt van PhenQ, speelt een rol bij de afgifte van insuline door het lichaam. Dit mineraal staat ook bekend als de glucosetolerantiefactor (GTF). Als u diabetes heeft en u gebruikt hiervoor medicatie, dan moet u eerst overleggen met uw huisarts voordat u PhenQ wil gaan gebruiken. PhenQ kan namelijk voor een wisselwerking zorgen, waardoor uw medicatie niet meer werkt zoals het zou moeten.

Als geen van de hiervoor genoemde situaties op u van toepassing is, zult u PhenQ zonder problemen kunnen gebruiken mits u zich houdt aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Bij overdosering kunt u wel degelijk vervelende lichamelijke klachten krijgen, zoals brandend maagzuur, huidproblemen en hoofdpijn.

PhenQ en zijn werking begrijpen

Dankzij de vijfvoudige werking van PhenQ is het een uiterst effectief middel om gewicht te verliezen. Allereerst is PhenQ een krachtige vetverbrander. Dankzij de ingrediënten die de stofwisseling versnellen en thermogenese uitlokken, zal uw lichaam op volle kracht vet gaan verbranden. Verder zorgt de formule van PhenQ ervoor dat uw lichaam zelf minder vet zal aanmaken. De derde werking is gericht op het onderdrukken van de eetlust. Doordat u minder trek krijgt in zoetigheid en sneller vol zult zitten door uw maaltijden, is overeten geen optie meer. U heeft geen last meer van een knagend gevoel in uw maag en lusteloosheid behoort tot de verleden tijd. PhenQ geeft u namelijk genoeg energie om uw dag door te komen en fysieke activiteiten te ondernemen. U hoeft niet meer met tegenzin naar de sportschool. PhenQ zorgt er namelijk ook nog eens voor dat u een beter humeur krijgt.

PhenQ is hiermee dan ook één van de meest complete afslankmiddelen die u op dit moment kunt kopen. Onder voorwaarde dat u zichzelf een gezond eetpatroon oplegt en ruim voldoende lichaamsbeweging neemt, kunt u met PhenQ tot maar liefst 2 kilo per week afvallen. Het is dus belangrijk om voor ogen te houden dat alleen het innemen van 2 capsules per dag er niet voor zal zorgen dat u daarin ook slaagt. De ingrediënten van PhenQ zorgen ervoor dat uw eigen pogingen nog meer effect zullen opleveren, waardoor u sneller en makkelijk gewicht verliest.

Gebruikswijze van PhenQ

Om optimaal te kunnen profiteren van de vijfvoudige werking van PhenQ dient u dagelijks twee capsules in te nemen. U neemt de eerste capsule in tijdens het ontbijt en de tweede tijdens de lunch. De capsules worden in hun geheel doorgeslikt met een glas water.
PhenQ bevat een flinke dosis cafeïne. Daarom wordt afgeraden om na 3 uur ‘s middags nog een capsule in te nemen. Als u dat wel doet, loopt u het risico dat u die avond de slaap niet meer goed kunt vatten.

Het is belangrijk dat u zich aan de aanbevolen dosering van maximal twee capsules per dag houdt. Elk potje PhenQ bevat in totaal 60 capsules, dus biedt een potje voldoende voorraad voor 1 maand.

Zolang u PhenQ gebruikt, dient u gezond en gevarieerd te eten. Dat houdt in dat u zich beperkt tot drie hoofdmaaltijden per dag, die de juiste voedingsstoffen bevatten. U kunt de Schijf van Vijf, aanbevolen door het Voedingscentrum, als richtlijn gebruiken of een aangepast dieet volgen.

Bovendien zult u ervoor moeten zorgen dat de calorieën die via uw voedsel inneemt, ook weer verbruikt. Dat doet u door voldoende lichaamsbeweging te nemen. De Beweegrichtlijnen schrijven voor dat iedere volwassene in totaal 2,5 uur per week fysiek actief moet zijn. Uzelf in het zweet werken in de sportschool is niet per se nodig, want ook fietsen en wandelen zijn fysieke activiteiten. Deze 2,5 uur betreft een minimum. Als u meer wilt en kunt sporten, dan zal dat natuurlijk alleen maar kunnen leiden tot nog betere resultaten.

Deze artikelen over PhenQ vindt u misschien ook interessant:

Werkt PhenQ zonder erbij te sporten?
Waar kunt u PhenQ kopen en hoeveel kost het?
Hoe PhenQ gebruikt moet worden om de beste resultaten te behalen
Kan PhenQ veilig gebruikt worden door zwangere vrouwen en diabetici?

Comment noteriez-vous cet article ?
Ces articles pourraient vous intéresser :
 • Waar kunt u PhenQ kopen en hoeveel kost het?

  Via Christian Barnard

  PhenQ is een natuurlijk afslankmiddel dat u zonder recept kunt kopen. Omdat het hier om een voedingssupplement zonder bijwerkingen gaat, is tussenkomst van een medisch specialist niet nodig. Toch is…

 • Alli Advies

  Alli Advies 2020 – Complete beoordeling

  Via Christian Barnard

  Alli is een afslankmiddel dat als werkzame stof orlistat bevat. Orlistat zorgt ervoor dat er 25% minder vet wordt opgenomen door de darmen. Het vet dat niet uit uw voedsel…

 • Evolution Slimming Advies

  Evolution Slimming advies 2020 – Complete beoordeling

  Via Christian Barnard

  Evolution Slimming is een merk met een webshop die is gericht op de verkoop van natuurlijke afslankmiddelen. Het ruime assortiment bevat producten van het eigen merk, zoals Detox Plus, EvoShake…