Voortijdige ejaculatie: aandoeningen, oorzaken en mogelijke oplossingen

Voortijdige ejaculatie is een veel voorkomende seksuele stoornis. Het treft bijna een derde van de bevolking, kan op elk moment in het seksuele leven van een persoon voorkomen en kan iedereen treffen.

De oorzaken van deze disfunctie zijn divers en kunnen biologisch of psychologisch van aard zijn. Gelukkig is voortijdige ejaculatie geen fataliteit. Vandaag de dag zijn er veel oplossingen die het plezier kunnen verlengen: van tips en trucs tot de wonderpil en ontspanningsoefeningen, in dit artikel vertellen we u alles.

Wat is voortijdige ejaculatie?

Ejaculatie is het moment waarop de spieren aan de basis van de penis - de perineale spieren - zich samentrekken om het sperma dat zich in de plasbuis heeft opgehoopt te evacueren.

Hoe werkt de ejaculatie?

Seksuele gemeenschap begint met een opwinding die begint in de hersenen. Dit resulteert in een erectie die zal eindigen met ejaculatie, al dan niet vergezeld van een orgasme.
Ejaculatie gebeurt in twee fasen. De eerste is de emissiefase: dit is het moment waarop het sperma van de testikels naar de plasbuis gaat. Dit moment wordt gekenmerkt door een spanningsveld aan de basis van de penis, de eikel en de onderbuik. Dan komt de uitzettingsfase of "ejaculatoire reflex": wanneer het sperma uit de penis wordt gestoten.

Ben ik een voortijdige ejaculator?

We spreken van precociteit als het moment tussen erectie en ejaculatie minder dan 1 minuut duurt. Dit wordt beschouwd als een aandoening als de ejaculatie systematisch voorbarig is en als het echt ongemak veroorzaakt. Volgens de ISSM (International Society of Sexual Medicine) is de diagnose van vroegtijdige ejaculatie gebaseerd op drie pijlers:

 • de tijd om te snel te ejaculeren,
 • onmogelijke ejaculatiebeheersing
 • het ongemak dat ermee gepaard gaat.

Er zijn twee soorten voortijdige ejaculatie. Ofwel is de aandoening altijd al aanwezig geweest, er wordt gezegd dat het "primair" is, ofwel is het probleem in de loop van het seksuele leven ontstaan, ofwel zal het bij bepaalde vrouwen "secundair" zijn. In beide gevallen zijn er oplossingen om de tijd van geslachtsgemeenschap te verlengen.

Enkele cijfers die geruststellend zijn

Weet u trouwens hoe lang het gemiddeld duurt om geslachtsgemeenschap te hebben? 30 minuten in theorie, 19 minuten in de praktijk. Opsplitsen in 10 minuten voorspel en 9 minuten coïtus.

En als je niet tevreden bent met je prestaties, weet dan dat je niet de enige bent! Bijna 80% van de mannen vindt dat hun geslachtsgemeenschap langer moet duren.

Een derde van de wereldbevolking lijdt aan vroegtijdige ejaculatie. En 80%, hoewel ze medisch gezien geen problemen hebben, zijn ze nog steeds niet tevreden met de duur van de geslachtsgemeenschap. Dus, zoals u zult hebben begrepen, proberen we allemaal de ejaculatie uit te stellen, we proberen het allemaal langer vol te houden, dit is niet alleen een probleem van precociteit, zo niet een algemeen mannelijk probleem.

Voortijdige ejaculatie, de oorzaken

Voortijdige ejaculatie is geen ziekte, zo niet een aandoening. Het is niet iets wat je vangt als een verkoudheid. Het is een stoornis die de vervulling van een functie verhindert - hier is het enkele minuten rechtop staan ondanks sterke opwinding - Er zijn twee belangrijke soorten stoornis: fysieke stoornissen en psychische stoornissen.

Fysieke oorzaken van een te korte erectie

 • Overgevoeligheid van de eikel en overgevoeligheid van de ejaculatiereflex: te veel fysiek gevoel dat leidt tot een te snelle reactie.
 • Storingen in de overdracht van de zenuwboodschap: een transmissiekanaal zoals het ruggenmerg is beschadigd of gescheurd.
 • Ontsteking van de prostaat: de prostaat samentrekt tijdens de ejaculatie en de ontsteking kan leiden tot een erectiestoornis.
 • Schildklierproblemen: Deze klier is verantwoordelijk voor de productie van hormonen, zijn storing beïnvloedt direct het zenuwstelsel, zijn berichten en reacties.
 • Neurologische aandoening: dit is een aandoening van het zenuwstelsel (multiple sclerose).

Als u lijdt aan vroegtijdige ejaculatie is het belangrijk om een arts te raadplegen om een professionele diagnose te stellen en vast te stellen of de oorzaak al dan niet fysiek is. Er zijn geschikte behandelingen die het probleem kunnen oplossen.

Psychologische oorzaken van ongecontroleerde ejaculatie

Ejaculatie gaat vooral over het zenuwstelsel. De opwinding die in onze hersenen ontstaat als we seks initiëren, brengt een hele reeks berichten en reacties in ons teweeg. De bloedvaten verwijden zich, de zwellichamen vullen zich met bloed, de erectie komt en dan de ejaculatoire reflex.

Een gebrek aan Serotonine

Ons zenuwstelsel blijft een weinig bekend en vooral zeer complex onderwerp. Studies hebben echter aangetoond dat het gebrek aan Serotonine - een van de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor onze geestelijke gezondheid - de belangrijkste bron is van seksuele stoornissen in het algemeen en voortijdige ejaculatie in het bijzonder.

Daarom moeten we, om de belangrijkste psychologische oorzaken van voortijdige ejaculatie te kennen, teruggaan naar de oorzaken van het gebrek aan Serotonine in het lichaam:

Gecumuleerde stress en angst: een stressvolle levensstijl - of spanning met je partner - verlaagt je Serotonine niveau, wat je erectievermogen verlaagt, wat je tevredenheid verlaagt, wat de frustratie verhoogt, wat de angst verhoogt, wat de stress verhoogt... Kortom, het is een vicieuze cirkel!
Gebrek aan zonlicht omdat licht de productie van Serotonine in de hersenen stimuleert. Ja, het is pech voor Noren die gedurende het jaar 3 maanden zonder zon zitten!
Een slecht dieet kan leiden tot een tekort aan Tryptofaan, een aminozuur dat Serotonine produceert.

Een gebrek aan zelfvertrouwen

De andere belangrijke oorzaak van seksuele disfunctie is echter het zelfvertrouwen. Heel vaak is het de trigger van het secundaire type van voortijdige ejaculatie (de aandoening verscheen tijdens het seksuele leven): een erectiele mislukking, een plotselinge en ongecontroleerde ejaculatie, het kan iedereen overkomen en bovendien, het gebeurt met iedereen. We begrijpen zelden waarom, maar zo is "fout is menselijk" soms ben je een echte god van de seks en soms ben je alleen maar mens! Het is oké en het is alleen een probleem als je besluit dat het een probleem is. We hebben de neiging om ons te fixeren op onze fouten en ver van het oplossen van onze problemen, we creëren ze!

Voortijdige ejaculatie, de oplossingen.

Hoewel de meest betrokken zijn de gediagnosticeerde voortijdige ejaculatoren, nodig ik ook mannen die niet tevreden zijn met hun seksuele prestaties uit om te kijken naar de tips, oefeningen en behandelingen die bestaan om het plezier te verlengen.

Er zijn twee hoofdcategorieën van oplossingen die ejaculatie kunnen vertragen. De basisoplossingen - die farmacologisch of psychologisch kunnen zijn - en de oplossingen die in volle omvang moeten worden geïmplementeerd. Het beste zou natuurlijk zijn om ten minste één basisoplossing te combineren met verschillende trucs die tijdens de act moeten worden uitgevoerd.

Basisbehandelingen om het plezier te verlengen

Er zijn twee manieren om seksuele stoornissen te benaderen bij het zoeken naar een inhoudelijke behandeling. Of je kijkt naar het mentale, psychologische aspect. Of we kijken naar het biologische aspect. In beide gevallen zullen we proberen een verhoogd serotonineniveau te herstellen.

Genez je geest:

Sekstherapie of traditionele psychotherapie zal proberen om de wortel van het probleem te identificeren, wat emotioneel kan zijn. Het algemene idee is dat men denkt dat het gedrag regeert en dat als we het willen veranderen, we terug moeten gaan naar de gedachte, het begrijpen en het veranderen.

Een sekstherapie of relatietherapie vindt plaats over meerdere afspraken heen, eerst is het nodig om de situatie vast te stellen, door woorden op de handelingen te zetten. Dan maakt de therapeut je bewust van je denkpatroon. Beetje bij beetje kun je het aanpassen via oefeningen om thuis te oefenen. Dit is een oplossing voor de lange termijn.

Sporten!

Echter, als het idee om naar een seksuoloog te gaan om over uw seksuele prestaties te praten u niet bijzonder verrukt, weet dan dat studies hebben aangetoond dat het beoefenen van een sport of een regelmatige activiteit het libido bevordert, helpt om een blijvende erectie te krijgen en de ejaculatie onder controle te houden. Inderdaad, elke fysieke activiteit, vooral als deze buiten wordt beoefend, vermindert stress en angst, verhoogt de vitaliteit en dus de aanmaak van gelukshormonen, waaronder Serotonine.

Hoge serotonine betekent een langere erectie.

Of je nu een joggingverslaafde bent of liever de bank van een psycholoog, in beide gevallen moet je geduld hebben. Het is inderdaad geen wonderbaarlijk recept om een erectie van de ene op de andere dag te verlengen. Daarnaast zal je constant in je aanpak moeten zijn, de ups en downs moeten accepteren en vooral niet ontmoedigd raken en volharden.

Eet beter, wees beter in bed:

Het aanbevolen dieet om te volgen voor mooie erecties is hetzelfde als het dieet dat je volgt om een mooi figuur te bereiken. Goed nieuws, het is een 2 in 1 combo die wij u aanbieden en daarnaast is het heel eenvoudig, er zijn twee regels te volgen

1. Vermijd vet en zoet voedsel.

2. Drink water, blijf gehydrateerd en verminder uw alcoholgebruik.

Specifiek, voor een goede erectie, moet u voedsel eten dat uw bloedstroom helpt, dit zijn degenen die u zullen helpen om stikstofmonoxide te maken. Eet dus fruit en groenten: appels, perziken, bananen voor fruit en salade, asperges, uien en paprika's voor groenten.

Bovendien hebben recente studies aangetoond dat granaatappel en watermeloen de seksuele prestaties stimuleren en het testosterongehalte verhogen.

Medicijnbehandelingen die speciaal zijn gemaakt om uw erectie te laten duren:

De zogenaamde "agressieve" methodes

Biologische oplossingen daarentegen zijn vaak sneller te realiseren. In het geval van voortijdige ejaculatie zal de medicatie proberen in te werken op het hormonale aspect van de aandoening en het serotoninegehalte beïnvloeden. De bekendste remedie in deze categorie heet dapoxetine. Het duurt ongeveer 3 uur voor de geslachtsgemeenschap en kan de tijd van de geslachtsgemeenschap tot 3 keer verlengen.

Dapoxetine werkt als een antidepressivum - het verandert het chemische terrein in de hersenen om de hormoonafscheiding in evenwicht te brengen - het wordt op recept verstrekt, na de diagnose van de arts en er zijn verschillende contra-indicaties. Dapoxetine is dus een medicijn dat niet lichtvaardig moet worden genomen, de werking ervan is zeker effectief, maar wees voorzichtig met dit soort zware behandelingen.

Natuurlijke oplossingen, een zachtere methode

Als u geen voorstander bent van dit soort drugs die zijn geclassificeerd als "zwaar geschut" en de voorkeur geeft aan mildere alternatieven, zijn er veel minder agressieve en even effectieve behandelingen beschikbaar. Een van hen heet Climax Control.

Climax Control werkt ook op het niveau van Serotonine dat door het lichaam wordt afgescheiden, maar het doet dit op een zachtere manier omdat de samenstelling vrij is van farmaceutische stoffen die worden gesynthetiseerd uit schadelijke toxines. Deze remedie geeft de voorkeur aan de werking van natuurlijke producten zoals extracten van struik- of bessenzaden in combinatie met de werking van verschillende vitaminen die het lichaam tekort komt.

Zijn werkingswijze verandert de chemie van de hersenen niet, het versterkt de input die je lichaam van nature nodig heeft om het niveau van Serotonine, energie en kracht te verhogen. Dit middel vereist geen advies van een arts of een recept en heeft geen bijwerkingen of contra-indicaties.

Climax Control wordt dagelijks genomen en de effectiviteit ervan is al vanaf de eerste dagen voelbaar. En na een paar maanden zijn de symptomen volledig verdwenen.

→ Al met al is Climax Control goed voor u! Dit is onze favoriet:

 • Natuurlijk verhoogt het serotoninegehalte,
 • Maakt het mogelijk om 4 keer langer mee te gaan,
 • Je zelfvertrouwen neemt toe met elke dag die voorbijgaat,
 • Je mannelijkheid wordt sterker,
 • Je bent voldaan in je seksleven... En je vrouw ook!

Bovendien is het een behandeling waarvan de effectiviteit op de lange termijn is bewezen, maar waarvan de resultaten niet op u wachten! Wacht ook niet langer, probeer Climax Control.

Tips en trucs om seksuele relaties te verlengen

Er zijn ook oplossingen die direct kunnen worden uitgevoerd tijdens de seksuele handeling.

Zoek het point of no return

Vergeet niet dat ik aan het begin van dit artikel heb uitgelegd dat de ejaculatie in twee fasen plaatsvindt: de emissiefase en de emulsie- of "ejaculatoire reflex" fase. Je kunt de ejaculatieve reflex niet controleren - wat, zoals de naam al aangeeft, een bewuste daad is - maar je kunt het begin ervan uitstellen en tussen de twee fasen blijven. Dit is het moment waarop de penis in erectie is, klaar om te ontladen. Dit precieze moment wordt het "point of no return" genoemd.

Het is bij de meeste mannen gemakkelijk te herkennen. Het wordt gekenmerkt door:

 • Spanning aan de basis van de penis,
 • Rillingen,
 • een stijfheid in het lichaam,
 • de versnellende hartslag.

Het is het toppunt van opwinding. Het moment vlak voordat je alle controle over je plezier en ejaculatie verliest. Het is belangrijk dat je dit punt leert herkennen, zodat je je opwinding en dus je ejaculatie onder controle kunt houden. Probeer het hoogtepunt van je opwinding te herkennen door te masturberen of gewoon in bed met je partner.

Knijp en stop en ga

Als je eenmaal het punt van "no return" kunt zien, probeer dan op het juiste moment je opwinding te controleren om de coïtus te verlengen. Door met duim en wijsvinger in je eikel te knijpen kun je de penis langer in erectie houden door de ejaculatiereflex te blokkeren. Wat betreft de "stop and go", het bestaat uit het direct vertragen van de heen-en-weer bewegingen, of zelfs het nemen van de penis uit de vagina van uw seksuele partner voor een paar momenten om de opwinding te verminderen alvorens de vlucht te hervatten.

Als u graag masturbeert, maak dan van de gelegenheid gebruik om beide tips uit te proberen voordat u begint. Je hebt meer vertrouwen in jezelf en kent je grenzen beter. U kunt de twee trucjes combineren en uw eikel knijpen terwijl u de bewegingen vertraagt, om u voorzichtig terug te trekken. Maak van de gelegenheid gebruik om van positie te veranderen, diep adem te halen en te ontspannen.

Gebruik een plaatselijke verdovingsgel om je te helpen.

Als je je point of no return niet kunt vinden, of als de "squeeze" en "stop and go" truc niet werkt, kun je een plaatselijke verdovingsgel op je eikel aanbrengen. Dit zal de gevoeligheid verminderen, en dus je opwindingsniveau een beetje verlagen. Maak je geen zorgen, deze gels zullen het plezier van je partner niet beïnvloeden, en het plezier van je partner zal niet worden beïnvloed. Integendeel, deze gel kan gebruikt worden als glijmiddel en het aanbrengen ervan kan, waarom niet, een goed excuus zijn om een sensueel spel te beginnen tijdens het voorspel.

Nou dan, je weet alles over voortijdige ejaculatie.

Nog een laatste advies

Als je met z'n tweeën bent, praat er dan met je partner over, maak van je aandoening geen persoonlijk taboe. En bovenal, de liefde bedrijven! Anders krijg je alleen maar afstand tot je partner, extra spanning in je relatie en waarschijnlijk een verlaagd libido. Je zult je echtelijke relaties verslechteren.

Vergeet niet dat 30% van de bevolking lijdt aan vroegtijdige ejaculatie. En over het algemeen is 80% van de mannen niet tevreden met hun erecties. Je bent verre van een speciaal geval. Dit probleem wordt op een andere manier aangepakt dan de meerderheid van de mensen. Laat jezelf zien zoals je bent, laat haar zien dat je genoeg vertrouwen in haar hebt. Praat over je disfunctie en los het probleem samen op. Als u deze basis van vertrouwen tussen jullie twee vaststelt, zal het voor u des te gemakkelijker zijn om oplossingen te implementeren in uw seksuele praktijken.

U zult misschien verbaasd zijn over de voordelen van goede communicatie binnen een koppel!

Comment noteriez-vous cet article ?
Ces articles pourraient vous intéresser :
 • Medicijnen Die Ejaculatie Vertragen De Top 3 Van Beste Oplossingen

  Medicijnen die ejaculatie vertragen: de top 3 van beste oplossingen

  Via Christian Cabrol

  Lange tijd werd voortijdige ejaculatie behandeld met antidepressiva. Deze medicijnen konden niet worden aangepast, omdat ze niet uitsluitend zijn ontwikkeld voor de behandeling van erectiestoornissen. Sindsdien heeft de wetenschap vooruitgang geboekt en heeft het onderzoek...

 • Levitra kopen, informatie en bijwerkingen: Lezen voor aankoop

  Levitra kopen, informatie en bijwerkingen: Lezen voor aankoop

  Via Christian Barnard

  Levitra is een geneesmiddel tegen erectiestoornissen met een goed slagingspercentage en een gering aantal (ernstige) bijwerkingen. Het medicijn is verkrijgbaar als filmomhulde tablet, maar er kan ook worden gekozen voor…