Xenical advies 2020 – Complete beoordeling

Xenical advies Xenical is een geneesmiddel met een hoge dosering van de werkzame stof orlistat. Vanwege de hoge dosering is Xenical erg effectief om gewicht te verliezen. Orlistat zorgt ervoor dat de opname van vetten uit voedsel wordt beperkt. De vetten die niet door het lichaam worden opgenomen, verlaten het lichaam via de ontlasting. Vanwege de bijwerkingen en mogelijke interacties met andere geneesmiddelen is het niet mogelijk om Xenical zonder recept van een arts te kopen.
8.1

Notre avis - Xenical

Uitstekend afslankmiddel om te gebruiken in het kader van een gezond voedingspatroon

Effectiviteit
Smaak
Prijs
Kwaliteit
Xenical advies
Xenical
Koop Xenical UITSLUITEND op de website van Treated
120,99€
Les Plus
  • De werkzame stof, orlistat, is bewezen effectief bij het beperken van de vetopname uit voedsel
  • U zult sneller gewicht verliezen, maar u zult ook minder snel weer aankomen als u met de kuur stopt
Les moins
  • Er is een recept van een (huis)arts nodig om Xenical te kunnen kopen
  • Het middel kent bijwerkingen, zoals verlies van ontlasting en winderigheid
  • Xenical is niet geschikt voor vegetariërs en veganisten, omdat de capsules gelatine bevatten
Lezen voor aankoop

Treated is een online apotheek, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en daar officieel geregistreerd onder nummer C42389. Het is de enige apotheek die volledig bevoegd is om online medicijnen te verstrekken waarvoor een doktersrecept nodig is.
Treated biedt u de mogelijkheid tot een online medisch consult. U vult dan een medische vragenlijst in, die vervolgens wordt bekeken door een volledig gekwalificeerde arts in de EU. Elke officieel geregistreerde arts in de EU is namelijk bevoegd om patiënten te behandelen en geneesmiddelen voor te schrijven. Indien de arts het nodig acht, kunnen er nog aanvullende vragen worden gesteld via een chat.
Als de arts van oordeel is dat Xenical door u veilig kan worden gebruikt en geschikt is voor uw behandeling, zal deze voor u een recept gereedmaken. Met dit recept kunt u Xenical vervolgens aanschaffen via de website van Treated.

Caractéristiques

Over Xenical Xenical is een geneesmiddel dat kan worden voorgeschreven bij de behandeling van overgewicht.
Wat is het? Xenical is de merknaam van het generieke middel orlistat. Orlistat zorgt ervoor dat de lipasen in het maagdarmkanaal worden geremd, zodat 30% minder vet uit het voedsel wordt opgenomen door het lichaam.
Fabrikant Roche SpA
Wijze van toediening de capsules zijn bestemd voor oraal gebruik. De voorgeschreven dosering is 3 tabletten per dag. Vlak voor, tijdens of uiterlijk een uur na iedere hoofmaaltijd wordt 1 capsule ingenomen met een glas water
Beschikbare doseringen elke capsule bevat 120 mg orlistat.
Prijs per tablet 1,44€
Inwerktijd Xenical begint te werken zodra het wordt ingenomen. Inname bij de maaltijd zorgt ervoor dat opname van vetten uit die maaltijd wordt beperkt
Werkingsduur het middel werkt zolang de maaltijd wordt verteerd
In combinatie met voedsel Orlistat is alleen werkzaam wanneer het wordt gebruikt in combinatie met voedsel
Bijwerkingen aandrang om naar het toilet te gaan, verlies van ontlasting, winderigheid, olie- of vetachtige ontlasting
Autre
Xenical advies
Xenical
Koop Xenical UITSLUITEND op de website van Treated
120,99€

Xenical: wat is het?

Xenical is een afslankmiddel dat de werkzame stof orlistat bevat. Orlistat remt lipasen in het maagdarmkanaal, waardoor deze onwerkzaam worden gemaakt. Daardoor kunnen deze enzymen geen vetten meer uit het voedsel opnemen. Het resultaat is dat ongeveer 30% van de vetten die u via het voedsel heeft binnengekregen weer onverteerd het lichaam verlaten via de ontlasting.

Onderzoek toont aan dat orlistat inderdaad kan helpen om gewicht te verliezen. Aan een in Europa uitgevoed onderzoek deden 743 deelnemers mee. Alle deelnemers hadden een BMI van 28 en hoger, wat wil zeggen dat zij allen leden aan ernstig overgewicht en zelfs obesitas. De deelnemers werden opgedeeld in twee testgroepen. Groep 1 nam driemaal daags 120 mg orlistat in en volgde een dieet. Groep 2 volgde hetzelfde dieet, maar gebruikte in plaats van orlistat een placebo. De eerste groep was na 12 maanden meer gewicht verloren dan Groep 2. Bovendien bleek dat groep 1 na 24 maanden gemiddeld minder kilo’s was aangekomen dan groep 2.

Een ander afslankmiddel dat de werkzame stof orlistat bevat, is Alli. Omdat de tabletten van Alli ‘slechts’ 60 mg orlistat bevatten, dus de helft van de dosering per capsule van Xenical, is een recept voor Alli niet nodig. Een apothekersadvies volstaat in dit geval.

Xenical: waarvoor wordt het gebruikt?

In 2019 was meer dan 50% van de Nederlanders te zwaar, zo blijkt uit de cijfers van het RIVM. Overgewicht is een hardnekkig probleem in onze maatschappij van snelle consumptie. Een gejaagd leven kan vaak de veroorzaker zijn van overgewicht. Niet alleen hebben we minder tijd om uitgebreid en gezond te koken, zodat we alle essentiële voedingsstoffen binnen kunnen krijgen. Ook hebben we minder tijd om onze maaltijden met aandacht op te eten, waardoor we sneller verzadigd zijn.

Een druk leven met veel prikkels zorgt er bovendien voor dat er meer stresshormoon, cortisol, wordt aangemaakt, we minder goed slapen en de stofwisseling daardoor ook nog eens op een laag pitje komt te staan. De verklaring voor overgewicht is vaak eenvoudig te vinden, maar als het zo makkelijk was om alle verleidingen te weerstaan, goed te slapen en vrij van stress te zijn, dan waren er niet zoveel Nederlanders die met overgewicht te kampen hadden.

Op zich is er helemaal niets mis mee om wat extra vlees op de botten te hebben of om wat steviger gebouwd te zijn. Helaas is het wel zo dat die overtollige kilo’s kunnen leiden tot ernstige lichamelijke aandoeningen. Zo hebben mensen met (ernstig) overgewicht een grote kans op het ontwikkelen van ziekten, als diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, artrose en onvruchtbaarheid.

Gebruikswijze en dosering van Xenical

Elke capsule bevat 120 mg orlistat. U dient driemaal per dag 1 capsule in te nemen. Doe dit vlak voor, tijdens of uiterlijk een uur na elke van de drie hoofdmaaltijden. De capsule wordt in zijn geheel ingenomen met een glas water. Orlistat werkt alleen als de hoofdmaaltijd iets van vet bevat. Het moet natuurlijk wel een gezonde, calorie-arme maaltijd zijn, waarbij vet met mate wordt gebruikt. Maar als u een maaltijd eet die helemaal geen vet bevat of u slaat de maaltijd zelfs over, dan hoeft u ook geen capsule in te nemen.

De ingrediënten van Xenical

Een capsule bevat 120 mg orlistat. Daarnaast bevat het de volgende ingrediënten :
microkristallijne cellulose (E460), natriumzetmeelglycolaat (type A), povidon (E1201), natriumlaurylsulfaat, talk, gelatine, indigokarmijn (E132), titaandioxide (E171) en zwarte inkt.
De capsules zijn turkooizen en hebben “ROCHE XENICAL 120” opgedrukt staan. In een glazen flesje zitten 84 capsules. Omdat de capsules gelatine bevatten, zijn ze niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Moet ik het gebruiken of niet ?

Xenical kan alleen op doktersvoorschrift worden verkocht. U dient daarom eerst met uw arts te overleggen of Xenical voor u geschikt is. Het is mogelijk dat gebruik van Xenical door uw arts wordt afgeraden omdat u aan bepaalde aandoeningen lijdt of bepaalde medicijnen gebruikt. Zo kunt u beter geen Xenical gebruiken wanneer u lijdt aan cholestasis, het chronisch malabsorptie-syndroom of wanneer u allergisch of overgevoelig bent voor orlistat of één van de andere bestanddelen van het middel.

Daarbij zijn er een aantal geneesmiddelen die een wisselwerking kunnen hebben met orlistat. Overleg dit dan ook altijd met uw arts als u één of meerdere van deze medicijnen gebruikt : antistollingsmiddelen, ciclosporine en amiodaron. Aangezien Xenical ervoor kan zorgen dat sommige stoffen, zoals betacaroteen en vitamine E, minder goed door het lichaam worden opgenomen, kan een arts u het advies geven een multivitaminesupplement te gebruiken.

Ook wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft, mag u geen Xenical gebruiken. In het geval u een anticonceptiepil gebruikt, kan de werking daarvan verstoord worden door bijvoorbeeld diarree, één van de mogelijke bijwerkingen van Xenical. Zorg er daarom voor dat u ruim beschermd bent tegen ongewenste zwangerschap door een extra voorbehoedsmiddel te gebruiken. Dit middel is niet geschikt voor gebruik door mnderjarige personen.

Hoe moet ik Xenical gebruiken ?

Er zijn een aantal factoren die meewegen bij het succes dat u met Xenical zult boeken. Allereerst bestaat er geen enkel afslankmiddel dat ervoor kan zorgen dat u snel gewicht verliest, zonder dat u daarvoor zelf iets hoeft te doen. Hoewel Xenical een krachtige vetverbrander is, werkt het niet als u daarnaast geen dieet volgt. Het dieet houdt in dat u zich beperkt tot drie voedzame hoofdmaaltijden per dag. Uw ontbijt, lunch en avondmaaltijd zijn arm aan calorieën en bevatten de benodigde voedingsstoffen. De maaltijden mogen een klein beetje vet bevatten, zodat de actieve stof, orlistat, zijn werk kan doen.

Vlak voor of tijdens elk van deze drie maaltijden neemt u één capsule in. De capsule slikt in zijn geheel in, zonder te kauwen en met een groot glas water. Mocht u de capsule in eerste instantie vergeten zijn, dan heeft u nog de tijd tot uiterlijk één uur na de maaltijd om de capsule alsnog in te nemen. Heeft u de hoofdmaaltijd overgeslagen of was deze volledig vetvrij, zoals bijvoorbeeld een groene salade zonder olie of dressing, dan mag u ook de capsule overslaan. Orlistat heeft namelijk alleen maar effect als er iets van vet is gegeten.
Naast deze drie hoofdmaaltijden kiest u voor gezonde tussendoortjes. Koekjes, chips en chocolade laat u natuurlijk zoveel mogelijk staan en in plaats daarvan eet u een handje noten, een bakje magere yoghurt of een stuk fruit.

De laatste voorwaarde voor een gezonde en snelle verbranding van vet is het nemen van lichaamsbeweging. Niets werkt beter om calorieën te verbranden, dan actief gaan sporten. Een goede balans tussen calorie-inname en de verbranding van calorieën zorgt voor een gezond en stabiel gewicht.

Hoe lang werkt het?

Xenical heeft directe invloed op de opname van vetten uit uw voedsel. Het werkt dan ook alleen als u (net) gegeten heeft én wanneer uw maaltijd ook iets van vet bevatte. Het middel zorgt ervoor dat de opname van deze vetten door uw lichaam wordt beperkt. De vetten die niet worden opgenomen, verlaten het lichaam via de ontlasting.

Waar kan ik Xenical kopen ?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat voor Xenical altijd een recept van een arts nodig is. Het middel kan bijwerkingen geven, waarover u geïnformeerd dient te worden. Daarbij is het mogelijk dat u bepaalde geneesmiddelen gebruikt die een wisselwerking hebben met orlistat. Het is daarom van groot belang dat er overleg met een arts plaatsvindt voordat u dit middel gaat gebruiken.

Een bezoek aan uw eigen huisarts kan tijdrovend zijn, prijzig of gewoon te omslachtig. Gelukkig is het ook prima mogelijk om Xenical van achter uw computer te bestellen. Let er dan wel goed op dat u Xenical bij een betrouwbare en legitieme apotheek koopt. Er zijn namelijk veel namaakmiddelen in omloop en deze worden zonder twijfel zonder recept aangeboden. Wees op uw hoede en neem geen onnodige risico’s waar het uw gezondheid en uw portemonnee betreft. Het wordt dan ook sterk afgeraden om Xenical aan te schaffen op websites als eBay en amazon.

Treated

Een betrouwbare online apotheek waar u het middel wel met een gerust hart en goed geïnformeerd kunt bestellen, is Treated. Deze apotheek is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en als apotheek geregistreerd onder nummer C42389. Treated is daarom volledig bevoegd en gekwalificeerd om geneesmiddelen te verstrekken. Ook wanneer u Xenical bij Treated wilt kopen, heeft u een recept nodig.

Ook met het verkrijgen van het recept, helpt Treated u graag. Deze apotheek werkt namelijk samen verschillende gekwalificeerde artsen in de Europese Unie. En in de Europese Unie is elke geregistreerde beroepsarts bevoegd om recepten uit te schrijven. Treated zorgt voor een medisch consult met één van deze artsen. Wanneer deze geen bezwaar ziet tegen het gebruik van Xenical, zal deze arts u een recept uitschrijven waarmee u Xenical op de website van Treated aan kunt schaffen.

Levering van de producten

Nadat u het recept heeft verkregen, uw bestelling heeft geplaatst en in de beveiligde betaalomgeving heeft afgerekend, wordt uw bestelling direct in gereedheid gebracht. Uw medicijnen worden verzonden in een discrete verpakking, blanco en zonder opdruk, om uw privacy te garanderen. Verder krijgt u een traceercode waarmee u uw bestelling kunt volgen. En binnen 24 uur heeft u uw bestelling al in huis.

Wanneer u klachten heeft over de service of een probleem ervaart met de levering, staan de mensen van de klantenservice van Treated voor u klaar. Wanneer u ontevreden bent over de kwaliteit of de werking van het medicijn, is het helaas niet mogelijk om het te retourneren en uw geld terug te krijgen. Het is zelfs wettelijk verboden om een retourneerbeleid met vergoeding aan te bieden voor medicijnen. Bij klachten over het medicijn zelf kunt u in de eerste plaats bij uw huisarts terecht.

Ons advies over Xenical

In de zoektocht naar het ideale afslankmiddel moet voor ogen worden gehouden dat er zowel voedingssupplementen als geneesmiddelen bestaan. Als het u er om gaat een paar extra kilo’s te verliezen, bent u het meest geholpen met een voedingssupplement. Deze kunt u veilig gebruiken en u heeft hiervoor geen recept van een arts nodig.

Wanneer u echter last heeft van veel extra kilo’s en er is sprake van obesitas, dan komt u waarschijnlijk niet meer toe met een voedingssupplement. Omdat obesitas een chronische ziekte is en ernstige gevolgen kan hebben, bent u wellicht beter gebaat bij een medische behandeling. Een arts kan u het beste informeren over de veiligste en gezondste methode om gewicht te verliezen. Een geneesmiddel als Xenical kan dan deel uitmaken van de behandeling. Wanneer u Xenical op doktersadvies gaat gebruiken, zult u merken dat dit een zeer effectief middel is om af te vallen.

Lees de andere adviezen over vetverbranders:

Alli

Bauer Nutrition

Evolution Slimming

Forskolin

Garcinia Cambogia Extra

Keto Diet

Keto Bodytone

Phen24

Phen375

PhenQ

Bronnen :

Sjöström L, Rissanen A, Andersen T, Boldrin M,Golay A, Koppeschaar HPF, et al. Randomised placebo-controlled trial oforlistat for weight loss and prevention of weight regain in obese patients.Lancet 1998;352:167-73. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9683204
W. Hart, Vermageren met orlistat, Ned Tijdschr Geneeskd. 1999;143:1232
https://www.ntvg.nl/artikelen/vermageren-met-orlistat/volledig

Van Binsbergen, J. J., Langens, F. N. M., Dapper, A. L. M., Van Halteren, M. M., Glijsteen, R., Cleyndert, G. A., ... & Van Avendonk, M. J. P. (2010). NHG-standaard obesitas. Huisarts Wet, 53(11), 609-25.

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/overgewicht/cijfers-context/huidige-situatie#node-overgewicht-volwassenen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9683204

Xenical advies
Xenical
Koop Xenical UITSLUITEND op de website van Treated
120,99€

Lire les autres tests deTests en adviezen over vetverbranders